Forkurs realfag

Forkurs realfag

Det er mange utdanninger som krever fordypning i realfag fra videregående skole i tillegg til generell studiekompetanse (GENS). Det fleste ingeniørutdanninger krever dette, og det er også noen utdanninger som krever deler av “realfagspakken” (noen av kursene kreves til f.eks lege, fysioterapi. farmasøyt, veterinær, IT/Data, lektor etc….)

På Høgskolesenteret i Kristiansund ønsker vi å gjenta suksessen fra i vår og tilby forkurs i realfagene matematikk R1, R2 og Fysikk 1. Denne gangen blir det oppstart i 10. september 2018 med siste eksamen våren 2019.

Nytt fra høsten 2019 er karakterkrav for opptakt til sykepleierutdanning. Dette gjelder norsk og matematikk. Forkurset gir deg mulighet for å forbedre og tilfredsstille karakterkravet i matematikk. Du må ha minimum karakteren 3 for å være kvalifisert søker på studiet ‘bachelor i sykepleie”. Les mer om dette her

 

Forkurset 2018-2019

Høgskolesenteret i Kristiansund tilbyr sammen med Atlanten Videregående Skole og ENT3R forkurs i realfagene R1, R2 og Fys 1. Forkurset kan gjennomføres på deltid – ved siden av jobb eller annen skolegang.
Forkurset starter 10. september og avslutter med avlagt eksamen i juni. Det arragneres et oppstart-/ informasjonsmøte den 10. september kl 1900 i våre lokaler i Industriveien 18 i Kristiansund.

For at du skal lykkes og bestå eksamen som privatist har vi satt sammen følgende pakke:

  • Tilrettelagt fremdriftsplan basert på hvilke kurs du ønsker å delta på
  • Fri tilgang til webløsning for undervisning og fremdriftsoppfølging. Undervisning blir gitt gjennom videoer i webløsningen. Undervisningen følges individuelt eller i grupper
  • Regelmessige workshops på Høgskolesenteret med tilgjengelig lærer for spørsmål og veiledning – tirsdager etter oppsatt plan i tidsrommet 18:00-21:00. Her kan man løse oppgaver alene – eller i grupper.
  • Fri tilgang til online veiledning. Veiledningstilbudet er fra programmet ENT3R og tilbys av Nasjonalt senter for realfagsrekruttering. Med tilgang ENT3R bringer du veiledningen «inn i din egen stue» og du kan da delta på forkurset selv om du ikke kan komme hver gang til de ukentlige workshop’ene. Dette tilbudet gjør det mulig å delta uansett hvor du bor.
  • Helgeseminarer med motivasjons-boost fra Mathivation – et svensk toppmiljø på motivasjon for realfag.

 

Din egen rolle

Du har selv en viktig rolle i dette tilbudet, og du må derfor være klar følgende:

  • Dette er et selvstudium og du har selv ansvar for egen fremdrift (men vi hjelper deg selvfølgelig med fremdriftsplan og vurdering av din egen fremdriften)
  • Du må selv skaffe lærebøker til de kursene du deltar på (Sinus R1, Sinus R2 og Ergo Fys 1. (Ergo Fys 1 kan fås som ordinær bok med ISBN No 9788203343162 og som “Brettbok” ISBN No 9788203346781)
  • Du må selv skaffe egnet kalkulator (f.eks denne)
  • Du må selv melde deg opp til privatisteksamen, og dekke eksamensavgiften
  • Du må disponere egen PC

 

Krav til deg for å delta

Du må allerede ha, eller være i gang med generell studiekompetanse for å kunne delta på forkurset. Du bør også ha fullført matematikk T1 slik at du har et godt grunnlag når du starter.

 

Hvor kan jeg melde meg på forkurset?

Årets forkurs er godt igang, og dessverre er det ikke mulig å bli tatt opp midtveis i kurset.
Oppstart av nytt kull kan forventes i august/ september 2019. Følg med her!

 

Har du spørsmål?

Send oss en mail på post@hiksu.no – eller ring oss på 90092811

STUDIEMODELL
Deltid, regelmessige kvelds-workshops med veiledning og helgesamlinger. Det gis også et alternativt opplegg med online veiledning

FORMÅL
Kvalifisering til opptak på ingeniørstudium – eller andre studier som krever realfagskompetanse

HVORDAN SØKE
Påmelding her – eller nederst på siden

NESTE OPPSTART
September 2018 med gjennomføringstid frem mot juni 2019

TILBYDER
Høgskolesenteret i Kristiansund

image
http://hiksu.no/wp-content/themes/blake/
http://hiksu.no//
#DA291C
style1
paged
Laster poster
/var/www/vhosts/hiksu.no/httpdocs/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
http://hiksu.no/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off