fbpx

Havteknologi

Bachelor ingeniør i Havteknologi (OBS! Ikke opptak i 2020)

Havet er fremtiden, og Høgskolesenteret i Kristiansund ligger midt i havgapet. Det perfekte utgangspunktet for å ta fatt på en utdanning som gir deg kompetansen som kan ta deg inn i en av de to største eksportnæringene i Norge; marin og petroleum.

Utdanningen er fremtidsrettede og gir deg gode arbeidsmuligheter innen flere bransjer og sektorer, både i Norge og utlandet.

Om studiet:
Utdanningen gir deg kunnskap om framtidens viktigste ressurs – havrommet.

I tillegg til å opparbeide deg en solid grunnkompetanse er ingeniørutdanningen i Havteknologi bygd opp slik at du tar en spesialisering innen havbruksteknologi (marin) eller petroleumsrettet undervannsteknologi (petroleum).

  • Spesialiseringen i havbruksteknologi gir deg forståelse for samspillet mellom organisme, miljø og teknologi i produksjonsprosessen.
  • I petroleumsrettet undervannsteknologi lærer du om teknologi i utvinning og behandling av olje og gass, boring, komplettering, i tillegg til drift og vedlikehold av produksjonsenheter.

I studieløpet kan du forvente deg tett samarbeid med næringen – med mulighet for utplassering i praksis, ekskursjoner og oppgaveskriving i en verdensledende industri. Høgskolesenteret i Kristiansund sin unike beliggenhet og gode samarbeid med næringslivet i regionen gir studentene erfaring det er vanskelig å finne andre steder.

Jobbmuligheter:
En havteknolog kan jobbe på en rekke felt i havrommet, i olje- og gass-sektoren, hos leverandørbedrifter og i rådgivende bedrifter – over hele verden.

Du kan også få jobb i annen industri som treng ingeniører med bakgrunn innen mekanikk og/eller elektronikk.

*Realfagskompetanse kreves.

Mer informasjon om studiet finner du på Høgskulen på Vestlandet sin hjemmeside her

Detaljert informasjon om kursene og oppbyggingen av studiet ligger her

 

Forkurs realfag

Synes du at dette studiet høres interessant ut, men mangler realfagene som kreves for å søke opptak?

Da har du sjansen for å kvalifisere deg gjennom vårt forkurs. Les mer om forkurset her.

VARIGHET
3 år (6 semestre)

STUDIEMODELL
Heltid

STUDIEPOENG
180 studiepoeng

NESTE OPPSTART
Ikke oppstart i 2020

TILBYDER
Høgskulen på Vestlandet

«Stranda Prolog er en leverandørbedrift i sterk vekst. Våre produkter og tjenester er i første rekke rettet mot havbruks- og sjømatnæringen. Vi utvikler og produserer teknisk avanserte produkter rettet mot næringens behov for flytting, behandling og prosessering av fisk.

Vi legger merke til at denne utdanningen er sterkt næringsrettet og spesialisert inn mot marin sektor. Vi har de siste årene økt staben med 1-2 medarbeidere pr måned, og har foreløpig ingen plan om å endre dette. Med denne kompetansen vil du være en attraktiv medarbeider i vår fremtidige satsing!»

– Jacob G. Hoseth, Teknologisjef/ CTO, Stranda Prolog AS

«Digitalisering, automatisering, fjerndrift, sensorikk, robotteknologi, kamerateknologi er områder vi vil se mer av i fremtiden»

– Per Christian Engedal, Chief Technical Officer, Ocea/ Steinsvik

image
https://hiksu.no/wp-content/themes/blake/
https://hiksu.no//
#DA291C
style1
paged
Laster poster
/var/www/vhosts/hiksu.no/httpdocs/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://hiksu.no/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off