Vernepleie
Vernepleieryrket gir deg muligheter til å bidra til at mennesker med funksjonsvansker kan oppnå større grad av selvstendighet og livskvalitet. Vernepleierens oppgave kan også være å forebygge funksjonsvansker. Samarbeidsferdigheter er viktig både i utdanning og i yrkesutøvelse. Som vernepleier vil du arbeide for å ivareta menneskers ulike behov.
Jobbmuligheter
Det er stort behov for vernepleiere, og jobbmulighetene er mange og varierte. Aktuelle arbeidssteder for vernepleiere er bl.a. i omsorg for funksjonshemmede, eldreomsorg, psykisk helsearbeid, rusomsorg, barnevern og i hjemmebaserte tjenester. Vernepleiere jobber også i barnehage og skolesektoren.
Studiets faglige innhold
Arbeidsformene i studiet er varierte, med stor vekt på problemløsning i grupper, diskusjoner og personlig utvikling. Vernepleierutdanningen bruker mappe som vurderings- og læringsform. Studentene arbeider kontinuerlig med mappearbeidskrav som de får veiledning og tilbakemelding på i løpet av studieåret.
Teoristudier
- Samfunnsvitenskapelige og juridiske emner
- Psykologiske og pedagogiske emner
- Helsefaglige emner
- Miljøarbeid og habiliterings- og rehabiliteringsarbeid
Praksisstudier
Vernepleierutdanningen ved HiMolde har et sterkt fokus på praksis. I praksisperiodene er en 100 % student (30 timer per uke). Praksis er fordelt på fire praksisperioder:
- Barnehage/skole
- Pleie- og miljøarbeid
- Praksis med personer med utviklingshemning
- Fordypningspraksis (på ulike aktuelle arbeidsområder for vernepleiere)
Mer informasjon om studiet finner du på Høgskolen i Molde sin hjemmeside.